Már több mint háromszázezren töltötték le Horgas Ádámnak kifejezetten a világhálóra készült első magyar thriller websorozatát, amelynek utolsó epizódja a napokban került fel a YouTube közösségi videomegosztó portálra. A MAB című 16-részes sorozat főszerepeit Botos Éva, Hirtling István és Almási Sándor alakítja. A történet egy bérházban játszódik, ahol egyetlen éjszaka leforgása alatt mindenki meghal. A kiérkező rendőrök az elhunytakon semmiféle külsérelmi nyomot nem találnak.

"Színházban dolgozó ember vagyok, az utóbbi időben foglalkozom filmezéssel. Összehívtam a személyes ismerőseimet a szakmából, és elmondtam nekik, hogy mire készülök. Mind pártolták a tervet, és nagy odaadással, teljesen önzetlenül vállaltak szerepet a megvalósításában" - mesélte el a sorozat keletkezésének körülményeit MTI-nek Horgas Ádám, a MAB forgatókönyvírója és rendezője.

Amerikában két-három éve jelent meg a websorozat önálló műfajként, ott már A-listás sztárokkal dolgoznak, mint Kiefer Sutherland - mondta a rendező. Egyfelől a kereskedelmi tévék használják egyes sorozatok bevezetéseként, illetve az évadok szüneteiben az érdeklődés fenntartására. Másfelől vannak kifejezetten webre készült sorozatok, ezeknek már fesztivált is szerveztek. Az idei Los Angeles-i mustrára a MAB-ot is szerették volna benevezni, de nem készült el az angol fordítása.

Mint Horgas kifejtette: azért forgatott thrillert, mert a websorozat speciális műfaj, rövid epizódokból áll, sűrűn kívánkoznak bele drámai fordulatok, amelyek ott marasztalják a nézőt a gép előtt. Kísérletképpen vágott bele ebbe a struktúrába, mert érdekelte, hogy promóció nélkül, csak a szájpropagandában bízva megfelelő nézőszámot tud-e elérni a sorozat - fűzte hozzá.

süti beállítások módosítása