Megnéztük a vasárnap indult gengszteres HBO-produkciót, az itthon Gengszterkorzó néven futó Boardwalk Empire-t. Azt már előre lehetett tudni, hogy a csatorna rengeteg pénzt költött a sorozatra és azt kell mondjam, hogy ez látszik is. A történet a húszas években játszódik, az alkoholtilalom kezdetén és szemtanúi lehetünk egy szépen kiépülő bűnöző bandának.

Steve Buscemi neve, mint főszereplő már alapjában sokat elárul, de ehhez még társulnak olyan nevek, mint Martin Scorsese, aki a sorozat producere és a pilot rendezője is egyben. Rengeteg látványelemet vonultatnak fel, az ember tényleg úgy érzi, hogy a gengszterek világában jár, amíg az az egy óra pereg. Amellett, hogy a korszak minden jellemző vonását hitelesen jelenítik meg, még a legapróbb részletekre is ügyeltek a készítők. A karakterek nagyszerűek, kidolgozottak, egy szavunk sem lehet. Mind-mind más jellemvonásokat takar, mást ábrázol. A helyiségek felépítése valami eszméletlen, néha csak csodálkoztam, hogy mennyi munka lehetett abban, mire ezt a sok színfalat mind felhúzták, a belső terektől kezdve az utcákig.

And he took the loaves and fishes, looked at his disciples and said; 'Fuck it. We're goin' into the whiskey business.'

Már az első résztől kezdve a szerezd meg, amit akarsz elv hatja át a sorozatot. A pilot igen hosszú volt, összesen 1 óra 12 perc, ami így simán egy hosszabb filmnek hatott, tudva, hogy lesz folytatása. Nagyobb részleteket nem árulok el a történetből, érdemes megnézni, mert egy sorozatot ilyen szintre emelni művészet, amire kevesen képesek. Az HBO pedig még mindig az a csatorna, ami ha nem lenne, akkor ismét egy ilyen nagyszerű produkcióval lennénk szegényebbek.

szerintünk: (4,5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr812313720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása