Haven – pilotkritika

2010.07.18. 23:39 - írta cscs21
1 hozzászólás | Címkék: haven

Syfy, Haven. Már többször is foglalkoztunk vele. Közöltünk posztert, előzeteseket és sneak peek-eket meg hát mi tagadás én is vártam, de bár ne tettem volna. Így előzetesben annyit, hogy a pilotban kapunk az arcunkba egy halom nevet, egy eyecandy nyomozónőt és egy béna kezdetet.

Maga a történet az, hogy Audrey Parker ügynököt a főnöke Haven-be küldi, ahol az lenne a dolga, hogy megkeresse a szökésben lévő Jonas Lester-t és letartóztassa, ám amikor oda ér Jonas már halott és nem tudni, hogy hogyan és ki ölte meg (enyhén szólva megtanult repülni). Akkor kezdődnek el a bonyodalmak amikor Audrey és segítője Nathen, a helyi rendőr, megkezdik a nyomozást, hogy ki is ölhette meg Lestert.

Azt vártam, hogy egy kicsit tényleg Eureka-s lesz, erre fel semmi. De úgy semmi, hogy abszolút nem keltette fel az érdeklődésemet. Vártam, hogy mindenki próbálja megakadályozni Audrey-t a nyomozásban, hogy ne tudódjon ki az a természet feletti erőkkel rendelkező emberek cucc, erre fel Audrey simán “lebonyolít” egy nyomozást, nyomról nyomra haladva és még szembesül is ezzel a természet feletti erők dologgal Conrad által. De ott van például Marion esete, akit átvert a szerelme és mérgében égszakadás, földindulás lesz, mert amikor mérges akkor az időjárás is rossz, egy szóval tudja befolyásolni az időjárást. Meg ugyebár vannak azok a furcsa, hirtelen időjárás változások, csak lazán közlik Audery-val, hogy Havenben ez már csak így van. (csak én éreztem soknak azt a ködöt? elsőre azt hittem, hogy valami homokvihar vagy mi a szösz, kissé eltúlozták) Tisztára mintha a CSI szerkezetét látnám: haláleset, nyomozás, megoldás, lezárás. Nagyjából ennyi volt a pilotban is. Pedig vevő vagyok az ilyen misztikus témájú sorozatokra, de hát na…

Konkrétan nincs olyan dolog az első részben, amiért tovább kellene nézzem. Vagy igen? Talán igen és itt jön képbe Stephen King: The Colorado Kid-je. A város két újságírójának ugyanis ismerős Audrey valahonnan és ekkor kerül elő egy régi újság, ahol a kiköpött Audrey hasonmás van az újság címlapján egy régi megoldatlan gyilkossággal kapcsolatban. Talán a nyomozónő valamelyik rokona és gondolom ki is fogja deríteni, szóval úgy dönt, hogy még marad egy kis ideig Haven-ben ééés vége az első résznek.

A sorozatnak még adok esélyt, megnézem a következő két-három részt és ha továbbra sem lépnek előbb, egy kicsit nem indulnak be a dolgok és nem érzem azt, hogy mikor jön már a következő rész, akkor hagyom és majd valamikor ledarálom. Ez a pilot csalódás volt nekem így hát ez csak egy 4/10-et kap tőlem.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr152183744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl_Béla 2010.07.30. 12:52:46

Nekem két jelenet volt nagyon furcsa (spoileres):

- amikor az autó a szakadék szélén egyensúlyoz és megérkezik a rendőr. Erre elkezdenek poénkodni a bent ülő csajjal, ahelyett, hogy kiráncigálná onnan. Elhiszem, hogy kemény gyerekek, de azért ennyire ne legyenek.

- az említett köd résznél, hogy nem menekülnek be a házakba, hanem elkezdenek ténferegni az utca közepén, ahol hirtelen előkerül egy dudáló kamion, aki persze nem fékez a tejködben, hanem dudál mert az jó és egyátalán nem klisés.

süti beállítások módosítása