Továbbra is az RTL Klub a legnézettebb csatorna főműsoridőben (19-23 óra között), a 18-49-es korosztály körében. A 9. heti magas közönségarányát tovább növelve 34,2 százalékos eredményt ért el az RTL Klub múlt héten, amely 14,5 százalékponttal magasabb a tv2-énél.

A 10. héten is könnyedén nyerte a főműsoridős sávokat az RTL Klub a tv2-vel szemben (a 18-49-es korosztályban). Ráadásul múlt szombaton kiemelkedő eredményt ért el a csatorna, ugyanis az éppen tévét néző kereskedelmileg fontos korcsoport 39 százaléka választotta a piacvezető RTL Klubot. Ugyanezen a napon volt a tv2 legalacsonyabb nézettsége is a maga mindössze 17,4 százalékával.

A 10. hét top 50-es listáján (18-49-es korosztály alapján) az RTL Klub 36 helyet foglal el, az első 27 helyen pedig csak és kizárólag a csatorna műsorai találhatóak, a tv2 először csupán a ranglista 28. helyén képviselteti magát az Irigy Hónaljmirigy-show-val.

A múlt hét legnézettebb műsora a Barátok közt március 8-ai adása volt, amit szorosan követett a ValóVilág4 szombati párbaja, amelyen kiderült, hogy a nézők Bécit juttatták tovább a játékban. A ValóVilág 4 egyébként, ahogy eddig is, a 10. héten is tartotta kiemelkedő nézettségét, ugyanis a heti toplista (18-49-es korosztály alapján) első 14 helyéből 7-et a csatorna reality műsora szerzett meg, ami átlagosan 41,5 százalékos közönségarányt jelent. A valóságshow-n kívül továbbra is magas népszerűségnek örvend az RTL Klubon a Barátok közt, a Fókusz és a Híradó is. A legnézettebb külföldi sorozat is a csatornán szerepel, mivel a múlt héten is jól teljesített a Dr. Csont negyedik évadjának 23. része (33,9 százalék). Az RTL Klub Híradója, amely a Policy Solutions tanulmánya alapján a legkiegyensúlyozottabb hírműsor ma Magyarországon, egyébként ötször is megverte a 18-49-es korosztályban a tv2 Tények című műsorát.

Az RTL Klub ráadásul 2010. december 25-e egyetlen főműsoridős sávot sem vesztett el a 18-49-es korcsoportban, így március 12-én beállította, március 13-án pedig meg is döntötte eddigi veretlenségi rekordját, így ma már 81 napja nem talált legyőzőre.

*Az RTL Klub a 19 és 23 óra közötti időszakot tekinti főműsoridőnek, ahogyan az Európában a legáltalánosabb és legelfogadottabb. Az adatok az AGB Nielsen 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján készültek. Az RTL Klub az összes műsorszámot - a naponta jelentkezőkét is - feltünteti a top 50-es listáján, addig a tv2 egy-egy műsorszámot csak egyszer tüntet fel, azok közül is csak a legnézettebbeket.

10. heti magyar nézettség

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr502744744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása