Új magyar sorozat készül diplomatákra vadászó harmincas nőkről. A vígjáték a Jóbarátok, a Melrose Place vagy a Saint Tropez-i szerelmek mintájára humoros párbeszédekre, abszurd helyzetekre és drámai fordulatokra épül. 

Nóra (Gubík Ágnes), egy magas presztízsű ingatlanfejlesztési cég gazdasági igazgatója, számos külföldi férfi partnerrel. Húga, a húszas évei elején járó Dia (Labancz Lilla) kiváló lelőhelynek tartja nővére noteszét, benne a dúsgazdag kollégák elérhetőségeivel. Ezzel elindul a vadászat.

Rebeka (Sallai Nóra) a Nemzeti Galéria fő restaurátora. Barátnői szerint azért fest mellékesben férfi aktokat, mert már benne van a korban, és így próbálja “castingolni” a pasikat. Az alkalmi modelljei, akik tetszenének neki, kevés ésszel és szűk pénztárcával rendelkeznek. Rebeka elhatározza, megemeli a lécet, és kizárólag diplomatával házasodik össze. Barátnői szeme felcsillan, hiszen egy kék rendszám mindig jól jöhet: rendőri igazoltatatás, forgalmi dugó esetén különösen.

Sőt, az sem utolsó szempont, hogy exkluzív partykra járhatnak majd. A vadászathoz ők is kedvet kapnak. Nóra húga azonban a naptárnak köszönhetően mindig egy lépéssel előttük jár.

Ősztől kerül képernyőre a legújabb magyar vígjátéksorozat

A diplomatavadászat már a sorozat első epizódjában elkezdődik, majd minden részben újabb és újabb áldozatok kerülnek a lányok hálójába. Lehetnek kövérek, vékonyak, indiaiak, nem számít, csak egy a lényeg: a kék rendszám. A sok diplomata közül nehéz kiválasztani az igazi gyöngyszemet, pláne ha a helyzetet szélhámos úriemberek is nehezítik. A már-már burleszkbe illő, sokfordulatos, élő helyszíneken játszódó Diplomatavadász garantáltan üdítő szórakozás és kikapcsolódás lesz hetente egyszer a Duna TV-n.

Eddig az MTI anyaga és akkor most néhány szót arról, hogy szerintem miről szól, kevésbé elrugaszkodva a földtől. A leírtak alapján nekem az derült ki, hogy a sorozat nem másról, mint arról szól, hogyan prostituálja magát néhány harmincas éveiben járó nő. Sixx véleménye pont ez volt a comment:com-on, tehát úgy látszik, nem vagyunk ezzel egyedül. Aztán ott van Labancz Lilla (őt miért kellett meghívni a Tűzvonalban forgatására is?), akinek nem kell nagyon megerőltetnie magát és már hiteles a szerepe. Ha azt nézzük, hogy a Sex és New York működött valamennyire itthon, akkor el tudom képzelni, hogy ez is fog, de valami még mindig nem stimmel. Egyrészt az, hogy ez nem éppen illik a Nemzet Televíziójára, másrészt pedig, nem biztos, hogy jó ötlet ezt a manapság trendi életmódot tovább népszerűsíteni. Azért még reménykedem, hogy nem erről fog szólni a sorozat és csak valami fatális tévedés van itt a sajtóanyag kapcsán, mert ez így elég gázos. Nézzünk néhány technikai érdekességet.

Forog a Diplomatavadász (végre HD-ban!)

A Doktor House egyes jeleneteinek forgatása során használtak olyan kamerát és felvételi technikát, mint amilyet N. Forgács Gábor rendező alkalmaz a Diplomatavadász felvételei közben. Magyarországon eddig még soha készült film olyan módszerrel, mint amilyennel forog a Duna Televízió új sorozata. Többek között ez is kiderült a nyilvános forgatási napon, ahol jelen volt a sorozat három csinos főszereplője, Gubík ÁgiSallai Nóraés Szűcs Kinga, valamint Csonka AndrásSzakács Tibor,Várnagy Katalin és Gruben Lilien.

A forgatási napon a stáb egy nagyon kedves (sic!) jelenetet vett fel a teljesen berendezett lakás díszletei között: Nóra (Gubík Ági) zöld tündérruhában lepte meg barátnője, Eszter (Szűcs Kinga) kislányát annak születésnapi zsúrján.

Az Eszter férjét alakító Csonka András is ott volt a forgatáson, noha előző este 39 fokos lázzal fejezte be az Abigél című előadást. „Semmilyen körülmények között nem veszélyeztetnék egy forgatást. Egy darab próbáját le lehet mondani betegség esetén, de egy forgatást nem, ahol egy egész stáb vár rád.” – mondta a lázasan is kamerák elé álló Pici, a filmbeli Bálint. „Új élmény ez számomra, gyermekem talán csak egy darabban volt. De nagyon élvezem a helyzetet” – mesélt sorozatbeli szerepéről a színész, akinek a stáb egy külön szobát tartott fenn, hogy a szünetekben pihenni tudjon.

Sallai Nóra is nagyon szeret a sorozatban forgatni, ugyanis gyakran rögtönöz, a rendező pedig nagyszerű partner ebben. „Sokszor találok ki alternatív megoldásokat az egyes szituációkra és Gábor mindig meghallgat, sokszor elfogadja az általam kitalált ötleteket” – mondta a csinos színésznő.

A készülő huszonkét részes vígjáték a tervek szerint a Duna Televízió őszi műsorstruktúrájában lesz látható.

Játékidő: 45 perc
Forgatási időszak kezdete: 2010. március 11. 
Vetítési gyakoriság: hetente
Technikai információk: Képarány: 9:16, HD

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr42182693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása