Megvan az X-Faktor első mentora

2010.05.27. 17:05 - írta bence_
Hozzászólok | Címkék: x faktor

1 millió lemez, 250 dal, és az első mentor – a világ legnagyobb zenei tehetségkutatójának magyar kiadásában Nagy Feró lesz az egyik, aki szárnya alá veszi a versenyzőket.

A tegnap esti Fókuszban lehullt a lepel a világhírű tehetségkutató magyar változatának első leendő mentoráról. A legendás Beatrice frontembere, Nagy Feró vállalta, hogy a show során szárnyai alá veszi a sztárjelölteket, azaz mentorként tevékenykedik majd mellettük.

„Odakerül valaki a kezünk alá, és egy kicsit az én kezem munkája is benne lesz abban, te, azért én verekedni leszek hajlandó, ha az én művészemet megbántják, én nagyon fogom szeretni őket, főleg, ha a maximumot fogják adni” – mondta Nagy Feró.

A világ legnagyobb és legnézettebb zenei tehetségkutató műsora az X-Faktor. Tavaly a brit döntőre 15 millió néző volt kíváncsi. A műsor Norvégiától Kolumbiáig 16 országban készül, immár Magyarországon is!

A továbbjutáshoz legalább 3 igen kell, de az X-Faktorban nemcsak ennyi a zsűritagok feladata: itt egyben mentorok is, akik kezdetben 6, később 3 énekeshez vagy zenekarhoz kötődnek szorosabban, afféle menedzserként, művészeti vezetőként támogatják őket.

„Ezek a bizonyos mentor tagok egymással is vetélkednek, hiszen mindegyiküknek az lesz a célja, hogy az ő tanítványuk, az általuk mentorált versenyző nyerje meg a versenyt, ez szerintem nagyon izgalmas különbség az összes tehetségkutató műsorhoz képest, és azt gondolom, hogy ezt a nézők nagyon szeretni fogják majd” – mondta Herman Péter, az RTL Klub kreatív producere.

Nagy Feró pedig született mentor, hiszen a Beatricén kívül a Bikini, a Pokolgép, a Moby Dick, a Kispál és a Borz és még sok más zenekar indulásánál is segédkezett.

„Mivel én egész életemben foglalkoztam fiatal zenekarokkal, sőt szövegeket írtam nekik, úgy gondoltam, hogy ezt annyira szeretem csinálni, annyira jó, amikor egy nagyon tehetséges embernek mondasz valamit, és attól jobb lesz, mint te!” – mondta Feró.

A Magyarországon eddig még ismeretlen látvánnyal és gigantikus show-val összekötött versenyre külön kategóriában várják a fiatalabb énekeseket és az idősebbeket, 24 év alatt és fölött. A jelentkezés alsó korhatára 16 év. Külön kategóriában indulnak majd a duók és zenekarok is. Maga az X-Faktor elnevezés pedig azt a pluszt jelenti, amitől valakiből valódi sztár lehet.

Az X-Faktor egyik nem titkolt célja, hogy olyan tehetségeket fedezzen fel, akikre a nagyvilág is kíváncsi. Ki tudja, lehet, hogy éppen Feró üdvöskéi közül bújik majd elő az első magyar világsztár?

És hogy ki a további három mentor? Nemsokára ez is kiderül, de annyit máris lehet tudni róluk, hogy mindannyian profi zenészek, akik több tehetséget is elindítottak a sztárrá válás rögös útján.

A Feróval készült Fókusz riport megtekinthető az alábbi linken:
http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/cikk/320941

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr452182888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása