A nyári szünet után új részekkel folytatódik az On The Spot: új helyszínek, új főcímmel, HD minőségben a megújult Spektrumon. A csatorna díjnyertes digitális riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András októberben Nepálba utaznak, hogy a világ legmagasabb hegyétől az ország legmélyebb bugyraiig kalauzolják nézőiket.

Az alkotók blogjukban így írtak az utazásról:

„Másért szeretünk elrepülni, és másért vissza. Elindulni fantasztikus. Otthagyni mindent, ami a tied, amit ismersz, amit megszoktál, és elrepülni egy helyre, ahol még soha sem jártál, de valamiért nagyon izgat, azzal a feltett szándékkal, hogy a helyszínről a kamerán keresztül mások érdeklődését is felkelted majd, és mutatsz valamit, amit még nem láttak, vagy amit nem értettek, vagy nem akartak látni és/vagy megérteni... így indul egy On The Spot-út.”

A fiatal filmesek Nepálból egy párhuzamos történettel jelentkeznek. Eszter a Himalája birodalmát térképezi fel, András a hegyek alatti világot mutatja be.

Az Everest-expedíció után Eszter először a műsor Facebook-oldalán jelentkezett be a doku-sorozat nézőinél:

„Megjártam az Everest alaptábort, tegnap volt az első nap, hogy nem másztam hegyet órákon keresztül... a fürdőszoba, a zuhany es a meleg új értelmet nyert számomra.”

Ahogy megszokhattuk, Eszter és András most is egy-egy kézikamerával vegyül el a helyiek között, a sherpák földjén épp úgy, mint a titkos maoista laktanyában.

Kik azok, akik lehetővé tették a nyugati embernek, hogy feljusson a világ tetejére? Mekkora árat fizet az expedíciókért a nyugati kalandor, a helyiek és a természet? Hogyan törhetett ki maoista felkelés Nepálban, miután Berlintől Moszkváig megbukott a kommunizmus? Miért jelentkeztek önként a maoista hadseregbe tizenéves kislányok katonának? És hogyan lesz egy három éves kislányból országszerte imádott istennő kilenc évre, és mi lesz vele azután? Ezekre a kérdésekre mind választ kapunk az On The Spot nepáli részéből, amely egy varázslatos országba enged betekintést két magyar fiatal kameráján át.

(Spektrum)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr52313659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása