RTL Klub – tv2: 86-0

Az év 11. hete sem hozott változást a nézettségi adatok tekintetében, ugyanis az RTL Klub csaknem 12 százalékponttal előzte meg a tv2-t főműsoridőben, a 18-49-es korosztályban. Így a piacvezető csatorna folytatta győzelmi sorozatát és immár 86 napja a napi átlagokat tekintve minden este a legnézettebb a kereskedelmileg fontos célcsoportban.

Az RTL Klub a hangsúlyt a múlt héten a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvánnyal közös jótékonysági akciójára helyezte. A ValóVilág4 keretein belül meghirdetett felhívás segítségével a hazai televíziózás legnagyobb és legsikeresebb adománygyűjtését szervezte meg a csatorna, az SMS-ezők jóvoltából több, mint 177 millió forintnyi adomány érkezett a rászoruló családok számára.

A hét legnézettebb műsora az RTL Klubhoz és a ValóVilág4-hez köthető. A kereskedelmileg fontos korcsoport körében a jótékonysági hetet lezáró gálaműsor vasárnapi összefoglalóját az éppen tévét néző 18-49-es korosztályból 757.888 fő követte végig. A top 20-as listán 20-ból 19 helyet egyébként a piacvezető RTL Klub szerzett meg. A tv2 ráadásul ezen a top 20-as listán csupán a 19. sorban szerepel először.

A hét legnézettebb közéleti, közszolgálati magazinműsora ismét a Fókusz lett, aminek a március 16-ai, szerdai adása 38,2 százalékos közönségarányt ért el. A 18-49-es korosztály körében a 11. hét legsikeresebb hírműsora szintén az RTL Klubon volt látható, a Híradó március 18-ai, péntek esti kiadása a korcsoport körében 34,5 százalékos közönségaránnyal büszkélkedhet. Szintén a piacvezető csatorna szállította a legnézettebb főműsoridős filmet is, a Csúcsformában trilógia első részét a 18-49-es korosztályból 613.444 fő választotta vasárnap este. Folytatva a legeket, a legsikeresebb hazai gyártású napi sorozat továbbra is a Barátok közt volt, aminek a március 18-ai, pénteki adása 35,7 százalékos közönségarányt ért el. Ettől nem maradt el sokkal a legnézettebb heti külföldi sorozat, a CSI: Helyszínelők pénteki adása, ami 31,7 százalékos közönségarányt szállított, szintén az RTL Klubon.

***

Az RTL Klub a 19 és 23 óra közötti időszakot tekinti főműsoridőnek, ahogyan az Európában a legáltalánosabb és legelfogadottabb. Az adatok az AGB Nielsen 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján készültek.

11. heti magyar nézettség

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr32760117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása